Hvorfor anvender AA medlemmer mønter, medaljoner og chips til at markere ædruelighed? Hvornår er denne praksis startet?

Brugen af chip menes at have taget sin begyndelse i Indianapolis i 1942. Traditionen menes at være startet med Doherty S., som introducerede AA til Indianapolis, og som i et brev til Bill W. orienterede om denne praksis i denne by.

Nell Wing skrev i 1962 om historien om chips-systemet: ’Chips-systemet må være startet i Indianapolis … referencen fremstod af et brev fra Doherty om starten med at give chips og medaljoner. Dette skete i 1942. Jeg forestiller mig at dette har sin rigtighed, fordi flertallet af de første grupper startede i 1940, og at det havde taget et par år, inden man tænkte på mærkedage, samt markere enhver længde af ædruelighed. Jeg spurgte Bill om dette, og ifl. hans hukommelse startede dette i Indianapolis.’

I ’Dr. Bob and the Good Oldtimers’ indikeres det, at søster Ignatia i Akron, hvor hun arbejdede på hospitalet, også brugte medaljoner: ’Søster Ignatia gav hver af de udskrevne patienter en Sacred Heart (Jesus mest hellige hjerte) medal-jon, som hun bad dem om at sende tilbage, inden de tog den første drink. Hun ville lejlighedsvis også give St. Christopher medaljer.

Vi ved ikke præcis, hvem der startede denne tradition, eller hvornår det spredte sig til andre grupper. Som så meget andet i AA - den eksakte viden i historien fortaber sig.